Adjø Bitteliten

Minneboks
Alle foreldre som har mistet ett barn, har rett til en seremoni.

Etter initiativ fra Georgs gave med støtte fra Extra stiftelsen har vi nå inngått ett samarbeide med Foreningen ”Vi som har ett barn for lite”. Vi utvikler nå sammen, en minneboks, som sykehusene kan dele ut til foreldre som har mistet ett barn.

Målet er å ha en samlet informasjons kilde til foreldrene i en tid hvor tiden er dyrbar og knapp.

Mange mister barnet sitt under svangerskapet, mange fler enn man tror –og hører om. Bare i Oslo mister flere hundre foreldre hvert år et barn de ønsket, men som ikke ble fullbårent. Mange av disse mister tidlig i svangerskapet men må allikevel gjennom en fødsel. Dette tapet er ofte ensomt; mange har kanskje ikke delt de gode nyhetene om svangerskapet enda, og barnet i magen er det ingen som har rukket å bli kjent med.

Før begravelsen, enten om det blir en egen grav, eller felles minnelund, eller kremasjon til intet, er det for mange viktig å skape minner. Minner om det barnet som var sterkt ønsket men som alt håp nå er ute for. Samtidig forsvinner alle drømmer, planer og en fremtid som nå blir annerledes. For å hjelpe disse foreldrene til å skape minner og ta vare på de dyrebare øyeblikkene de får med barnet sitt etter fødselen, ønsker vi å tilrettelegge for å skape minner til trøst og hjelp i sorgen over tapet. Samt å sikre at alle foreldre får den informasjonen de skulle trenge.

En eske med innehold som kan skape minner og nyttig informasjon, til trøst og hjelp i en tung tid. En minneboks som foreldrene får utdelt på fødeavdelingen på sykehuset.

Nyttige linker finner ang foreldres rettigheter når et barn dør finner dere her:

Ta gjerne kontakt med oss om dere skulle ønske mer informasjon. Prosjektet er under utvikling og de første 50 boksene deles ut i november.